По време на кастингите Никола Танев шашна журито в "България търси талант", като  направи 40 набирания в шоуто. Дни по-късно дядото починал, докато пазарува, съобщава "168 часа".

"Искам лично да поздравя един човек, който ме порази с физическата си и психическа сила", провиква се продуцентът Магърдич Халваджиян, докато разтърсва сърдечно ръката на 79-годишния Никола Танев. Дядото впечатли цяла България с невероятните си 40 набирания на лост в един от първите епизоди на „България търси талант".

За съжаление на продуценти, жури и фенове на шоуто жизненият път на 79-годишния Никола Танев приключва внезапно, преди да успее отново да се изяви пред публиката и стотиците хиляди зрители. От шоуто научават тъжната вест, че Никола е получил инфаркт, докато пазарува.

Дядото е смятан за сигурен участник в следващите кръгове на риалити формата, което търси уникални таланти. Някои му предвещават и място на самия финал, но сърцето на иначе коравия атлет не издържа. Преди да влезе в шоуто, той разказа пред камерите, че съпругата му е била против да се явява в „България търси талант".

От екипа на шоуто обясниха, че Никола е бил избран да бъде част от 60-те таланти, които тепърва ще се борят за място на финала. Победителят ще вземе 60 000 лева. „Много се натъжих, когато чух за Никола. Той наистина беше уникален човек", казва Хилда Казасян, която е в журито на „България търси талант".