"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков, но проблемът е, че вече три години само сме започнали. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма е може би най - тежкото", каза в интервю за сутрешния блок на БНТ министър - председателят Бойко Борисов.

"По много теми и най - вече по отношение на енергетиката изостанахме", заяви премиерът.

"Темпото, с което работим е това, че за един мандат трябва да направим повече, отколкото другите са направили за два или три мандата", добави Борисов и допълни: "има капчица, която прелива и това бе посещението ни в Катар".

Относно това, че е нямало нито един бизнесмен на икономическия форум, който е бил организиран от българска страна, Борисов заяви, че е нормално да няма, защото никой не може да накара арабите да станат в 10 часа и да дойдат на форум, когато началникът им го няма.  Той поясни, че министър - председателят на страната е собственик на половината от бизнеса. "Николай Младенов се справи блестящо и докато той се печеше на бавен огън в България за това, че никой не е дошъл на форума, аз гледам Трайчо Трайков се пече на плажа", каза министър - председателят.

По думите на Борисов, пълна глупост са теориите, че Трайков се е махнал, защото той не искал АЕЦ "Белене", а правителството искало да стартира строежа.

Относно доклада на HSBC и това, че от Синята коалиция искат той да бъде огласен, Борисов заяви, че една партийка е излязла онзи ден и се е изказала по темата. "Аз няма как да оповестя нещо, което не е дошло на бюрото ми", добави той. По думите му, те винаги говорили, когато него го нямало.

"Омръзна ми от платени политолози, които ходят и говорят разни неща", ядосано заяви още Борисов.

На въпрос дали се слага cancel на проекта АЕЦ "Белене", премиерът отговори:  "Не знам какво означава cancel. Може би е "край"?".

След няколко минути обаче заяви, че знае значението на думата. "Реших да се заям малко с вас", обърна се Борисов към водещата на сутрешния блок.

"Много сте докачлив тази сутрин", заяви пък журналистката, а Борисов й отговори: "Нормално, докачлив съм си".