При проведени специализирани полицейски операции по линия “Сводничество и склоняване към проституция” на територията на ОДМВР- София вчера бяха задържани 11 проституиращи жени.
При реализацията на спецоперацията криминалисти от областната дирекция съвместно с колегите им от РУП - Ботевград извършили проверки на главен път Е-79, в района на ПИК- Ботевград и местността “Малините”, където установили и задържали 7 жрици на платената любов. С.Г./31г./, М.Г./21г./, М.Д./20г./, С.А./19г./ и Д.К./34г./, всичките от Ботевград, и М.Д. /19 г./ и В.М. /27г./, от Враца, били задържани в районното управление в Ботевград за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 329 от НК.
Други четири труженички бяха задържани в хода на специализираната полицейска операция по същата линия, реализирана на територията на Елин Пелин. Криминалистите от ОДМВР - София и техните колеги от районното управление в града насочили вниманието си към първокласен път в района на Григоревска чешма, където установили и задържали ботевградчанките П.М./28г./ и Л.И./30г./, 25- годишната С.К. от Самоков и гастрольорката Е.К. 29 г./ от Враца. Четирите жени са задържани за срок до 24 часа.