Никой не може да каже колко от учениците на СОУ „Христо Ясенов”, които днес заеха различни ръководни постове, дали някой от тях в живота си наистина ще бъдат някъде ръководител.
Личеше обаче амбицията им и сериозността, с която се отнесоха към ситуацията, в която бяха поставени.
Габриела Христова „измести” от директорския стол на училището Светла Вълова.
Нейни „помощнички” станаха Силвия Пешева, Цветина Михайлова и Теодора Мишева. 
Секретарка на директора е Вероника Манева; технически изпълнител Петя Бранкова, а педагогически съветници  Евгения Тодорова и Даяна Димитрова.
Тази промяна в ръководството на гимназията въобще не се усещаше по нищо в ежедневието на училището. Ден като всеки един, без никакви „сътресения” в работата.
Други техни съученички пък седнаха на „по-горещи” столове в Общината.
Заместник-кметовете Росица Христова и Венета Гергова „сдадоха властта” на Полина Мицева и Никол Иванова. Марина Стоянова стана екологът на Общината.
Цялата група, която пристигна в Общината с директора на училището Светла Вълова и заместник-директорът Росица Василева, бяха приети в заседателната зала от Росица Христова и Венета Гергова. След взаимното представяне и запознаване с целите и задачите на днешния ден, групата беше разведена из сградата и запозната подробно с всички звена на Общинска администрация.
След това съответните „ръководители за един ден” заеха новите си работни места и след подобаващия се инструктаж, получиха задачите си, които трябва да изпълнят за този ден.
Това, което направи впечатления по време на интервютата, които дадоха за местните медии, е че младите хора познават проблемите на своя град и на Общината. И, ако един ден някоя от тях наистина заеме един от днешните ръководни постове, със сигурност ще работи с воля и желание за решаване на тогавашните проблеми. Защото с време се менят и сменят не само хората и ръководителите, но и задачите, които стоят на дневен ред.
За сега единствено можем да им пожелаем успехи в учението и в не лекия път до ръководните постове,  които днес им бяха предоставени без никакви усилия от тяхна страна. В живота не винаги става така лесно, каквото и да било като работа, бизнес, занимание или просто като ежедневие.