На 22.03.2012г. в СОУ „Христо Ясенов”- гр. Етрополе се проведе инициатива от кампанията на bTV “Да изчистим България за един ден” . В актовата зала на училището от 10.30ч. гостите- студенти-доброволци от СУ ”Климент Охридски” Лора, Яна ,Ани, Рали и Рени и лицата на кампанията Игор, Стелияна и Тодор от популярното предаване „Гласът на България” представиха кампанията и под бурни аплодисменти на всички присъстващи показаха, че младите хора са силно ангажирани към „идеята на десетилиетието”, както се изрази Игор от „Гласът на България”.
Гости на инициативата бяха и представители на община Етрополе кмет инж. Богомил Георгиев, зам.-кметът Венета Гергова, Диана Иванова и Марина Маринова, както и представители на медиите в града.
Пред ученици от СОУ „Христо Ясенов” и ОУ „Христо Ботев” беше представена презентация на кампанията и екипа на Чистознаещите, като децата научиха от клип, любезно предоставен от ЕКОПАК, какво представлява разделното събиране на отпадъци и какви възможности.
В игра, организирана от екипа на бТВ участваха по 20 деца от двете училища, разпределени в четири отбора, които бяха разделени тематично – да събират хартия, стъкло, метал+пластмаса и общ боклук.
Ето как премина самата игра „Лабиринт на чистознанието” :
Етап 1:  На лов за боклуци
Общи правила: Отборите събират отпадъци в залата, които предварително бяха разхвърлени и по този начин се показваше на децата, че на никого не е приятно да се движи и намира сред боклук. Продължителност 30 мин. Победител беше отборът, събрал най – голямо количество. Критерии за оценка брой пълни чували.
В този етап всеки участник трябваше да „улови” своя трофей. Трофеят е интересен боклук, намерен по време на лова. Участниците следваше да съобразят вида му в зависимост от отбора, който представляваше – хартия, пластмаса + метал, стъкло, общ боклук: трофеят позволяваше на участниците да продължат във втори етап на играта.
Етап  2:  „Фабрика за рециклиране” – всеки един участник декорираше своя „трофей” и го превръщаше в предмет, който може да се използва отново.
Победител – оценката беше от журито от лицата на кампанията на bTV “Да изчистим България за един ден” и участници в  „Гласът на България”: Игор, Тодор и Стелияна.
Етап  3:  Викторина – „Аз съм част от отбора на Чистознаещите”- по един представител от отбор трябваше да покаже своите знания по въпросите за разделното събиране на отпадъци.
Награди имаше за всички участници, осигурени от екипа на кампанията. Един от отборите на ОУ „Христо Ботев” спечели първо място, а останалите три отбора си поделиха достойно останалите три места. 
Спечели каузата за чиста България!