На 26 март ръководството на Дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград ще се срещне с пенсионери и хора с увреждания. Срещите ще се проведат съответно в общинския клуб на пенсионера и клуба на инвалида. На срещата с възрастните хора ще бъде разяснена Наредба №РД 07-5 /16.05.2008г. за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление. Разговорът с хората с увреждания ще протече на тема: Месечни интеграционни добавки по Закона за интеграция на хората с увреждания /ЗИХУ/. Срещите са част от инициативите на дирекцията, посветени на Световния ден на социалната работа.
„Дирекция „Социално подпомагане – Ботевград” подготви програма с редица прояви, част от които вече са реализирани: посещение в Дом за деца „Надежда” в Гурково; среща-разговор с ученици от клуб „Социални дейности и компетентности” при ПГТМ „Христо Ботев”; посещение в Дома за възрастни хора „Адриан Атанасов”, където бе проведен разговор на тема „Месечни интеграционни добавки по ЗИХУ”; посещение в ромската махала – среща-разговор с родители на деца с увреждания; среща-разговор с младежи от ромския етнос на тема „Превенция на ранните бракове и раждането на деца от малолетни и непълнолетни майки”.
Днешната инициатива – Ден на отворените врати в Дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград, също бе осъществена по повод Световния ден на социалната работа. Това съобщи Виолета Николова, шеф на дирекцията.