Със стопяването на снега започнаха да виждат по-добре пораженията от тежката зима. Паднали леки постройки, счупени клони и повалени цели дървета са само част от дебелия сняг.
На много места има скъсани кабели и жици, между които и такива от системата на радиоразпространението в общината. Точно тази е основната причина да не работят радиоточките в града и в повечето от селата.
В община Етрополе са постъпили 27 сигнала за повреди в радиомрежата. В момента 20 от сигналите са отстранени, като най-сериозен е проблемът в кв. Вранещица, където има скъсан подземен кабел от спирката в кв.8 до входа на „Гръбчев".
На територията на селата от Общината ситуацията е следната:
- с. Лопян - при ремонт на авария във водопроводната мрежа е скъсан подземен кабел и по тази причина радиоточките не работят.
- с. Брусен - не работят частично на отделни места поради скъсани кабели.
- с.М.Искър предстои подмяна на скъсани жици от падналия сняг.
- с. Лъга - повредите са отстранени и предстои пускане на сигнал за проба.
- с. Бойковец - в момента няма сигнал за повреди, състоянието на мрежата е добро. Не работи само един абонат.
- с. Рибарица - състоянието и добро, само на две места има липсващи кабели.
Ежедневно се работи по отстраняване на възникналите проблеми, но в същото време   от посочените по-горе сигнали има абонати, които не са платили таксите си ползване на радиомрежа.
Радиопредаванията в Община Етрополе се излъчват по кабели. По-доброто решение е сигналът да се предава чрез радиопредавател, но за такъв е необходимо да се отпусне честота от съответния държавен орган. Заради насечения терен в Общината трябва да се монтират радиопредаватели във всяко населено място, за което е необходима голяма инвестиция.
Цитирахме отговора, който беше даден на вчерашната сесия на Общинския съвет по повод питане от групата на БСП. Като допълнение към отговора кметът инж. Богомил Георгиев каза, че за подобряване на цялостната мрежа, ще се търсят кабели от Министерството на отбраната.