"Къде сме тръгнали, какъв преход правим? Та това е нашият живот. Отрекохме всичко, отрекохме себе си. Някои хора се държат така, сякаш не са учили тук, сякаш никога не са били тук!," възмущава се в интервю за „Карбовски: Директно" легендарната треньорка, донесла чрез момичетата си на България 143 златни, 88 сребърни и 63 бронзови медали.

„От златните момичета до златките", подхвърли й Карбовски. „Няма виновно дете, родителите са виновни", цитира тя Ванга, която за нея е мъченица и светица.

На въпроса защо гюбекът стана национален танц, Неша Робева каза: „Аз харесвам циганския танц - кючекът. Но той се интерпретира идиотски от всеки пийнал. Там, където е традиция и идва отвътре, е красиво".

Напоследък се заровила в публицитиката на Христо Ботев, в писмата на Левски, препрочита Захари Стоянов, и се пита какво остава от нашето време, какво предаваме на децата си, какво сме, защо сме.

„Съзнавам, че на никой не му пука за това, което говоря сега. Знам само, че не само в България е така, ако това е утеха", казва тя.