Елитният италиански Новара взе окончателно решение да привлече Алеко Алеков от Чавдар (Етрополе), респективно академия "Христо Стоичков". Юношеският национал на България до 16 години беше на тестове тази седмица.
Талантът е впечатлил скаутите на клуба още преди да пристигне на финални проби. Наблюдаван е по време на елитната квалификация в Германия, където е играл като десен краен защитник. Иначе Алеков е левичар и оперира като ляв бек и централен защитник.
В Новара са били приятно изненадани и от фитнес теста, на който е бил подложен. Резултатите му са били сходни с тези на играчите от първия отбор. В следващите две седмици ще бъдат уредени и всички формалности. Основните преговори са приключени и всичко е договорено. Младокът ще се присъедини към новия си клуб от следващия сезон.
Алеко Алеков се завърна в България в събота, в 22.10 часа с полет от Мюнхен. А на 5 април пък ще замине на лагер в Германия с националния отбор до 16 години.
Интересно е да се отбележи, че само за седмица академия "Христо Стоичков" към ФК Чавдар (Етрополе) сключи договор за сътрудничество с Емполи и осъществи трансфер. При това противно на твърденията за закриване на Академията.