Както вече сме ви информирали, общинският съветник от Коалиция “ББО”  Радослав Наков депозира молба до кмета Георги Георгиев с предложение за размяна на собствените му имоти при Дома за възрастни хора с общински парцел, който се намира в района на болничния парк.
Бизнесменът е придобил право на собственост върху тях през миналата година. Двата имота са с урегулирана площ 1208 кв.м. Общата им пазарна стойност е 78 000 лв.

Големината на общинският имот е 1500 кв.м. Той е отреден за строителство на сгради с обществено обслужване и административна дейност.  Оценен е за 75 000 лв. Предварително е  договорено общината да не заплаща разликата от 3000 лв. на Радослав Наков. 

Докладната на градоначалника да бъде извършена замяната бе внесена днес в ОбС и стана причина за разгорещени дебати. Ето и мненията на някой от общинските съветници по този въпрос:

Антон Стоянов – партия “Атака”: Докладната не е коректна, защото към нея няма оценка на общинския имот. Така не става ясно дали са оценени редките дървесни видове, които попадат в него.”

Цеца Христова – партия “Атака”: “Сделката не е морална. Не може една мочурище  да се заменя за една хубава земя. Замяната не е справедлива. Аз ще обжалвам това решение, г-н Георгиев.”

Марсел Методиев – партия “Герб”: “Тази сделка не е морална и е много съмнителна.”

Срещу ниската цена на общинския имот се изказаха и съветниците от БСП. Коментарите на опозицията подразниха градоначалника. Той се ядоса и нарече съветниците “твърди кратуни”.

“За” предложението да бъде извършена замяната гласуваха 15 човека. Така то се размина на косъм от възможността да не бъде прието.