Тайванският производител на смартфони HTC обяви рекордни загуби за последните 10 години. Чистата печалба на компанията е намаляла със 70% през първото тримесечие на финансовата 2012 г. в сравнениe със същия период на миналата година. Приходите на HTC пък падат с 35%.
    

По-рано тази годи шефът на финансовия отдел на HTC предупреди, че компанията е избрала неправилна стратегия за пускане на нови продукти. Според него, и формфакторът, и дизайнът на устройствата могат да са по-добри. HTC е получила урок от лошите резултати през първото тримесечие.

За периода януари-март смартфон производителят отчита загуба от $151 млн. „Добрата" новина е, че анализаторите очакваха загуби в размер на $156 млн. за тримесечието. Приходите на HTC през отчетния период възлизат на $2,29 млрд., докато очакванията бяха за $2,41 млрд.

HTC не дава прогнози за второто тримесечие, нито информация за новите устройства, които планира да пусне. Анализаторите възлагат надежди на смартфоните One X, One S и One V да подобрят финансовите показатели на компанията.