Преслава, която е на първо място в листата на "Пайнер", както и останалите изпълнители от отбора на инж. Митко Димитров вече не прибират директно хонорарите си от участия. Получават ги като заплата в края на месеца, научи „България Днес".

Крутите финансови мерки са взети лично от собственика на музикалната компания, за да не бъде мамен от служителите си.

Дълги години практиката беше певиците да прибират парите от изявите си директно от ръцете на собствениците на заведения. Сумите се даваха на ръка, като в някои случаи дори не се отчитаха. Така се избягваше плащането на данъци върху заработената сума, но и продуцентът лесно можеше да бъде измамен с процента, който взима от звездите си.

За да избегнат контрола на инж. Димитров, изпълнителите се уговаряли със собственици на дискотеки да им плащат хонорари, които са различни от уговорените с музикалната компания.

Строгата ръка на Митко Пайнера обаче е прекратила и тази практика. Подчинените му вече не вземат надницата си от дискотечните босове. Сега собствениците на заведенията трябва да изплащат парите по банков път, като сметката се контролира лично от инж. Димитров. Той следи под лупа финансовите постъпления и дали стриктно се плаща всяко участие. Така музикалният продуцент отчита заработените пари, за да плаща всички данъци по тях.

Изпълнителите пък получават сумите си в края на всеки месец във формата на заплати.

Най-работливите взимат най-много и сумата им расте според броя на участията.

С новите си правила Пайнера цели да контролира най-скъпите си изпълнители - като Преслава например. Добричлийката всяка вечер има участия из цялата страна и трудно може да бъде следена къде какви пари има.