„Написах песен за любимия си отбор „Левски" на стадиона, когато последно ходих на мач" - заявява пред в. „Преса" певицата и писателка Светла Иванова. „Записах я на телефона си. Беше преди повече от четири години, но чак сега избрах точно нея да направя. Откакто се родиха децата, нямам време да следя как се развиват нещата с „Левски" но май вървят към някакъв край. Дано не е краят на легендата, която създадоха" - казва пред изданието певицата.

В предстоящия си албум „Любов и кафе" Светла Иванова за първи път се престрашава да пусне песен по нейна музика. Това е парчето „Краят на света". „Текстът на Ивайло Вълчев не е апокалиптичен, а по-скоро е оптимистичен. Човек може да помисли, че е дошъл краят на света по много поводи. Разочаровението, раздялата с нещо или някой е един от тях. Но нали всеки край е ново начало" - поясни липсата на катастрофичен елемент в песента си певицата.

„Новият ми албум е напълно завършен, но ще го представя през есента, защото в момента нямам много време, а човек трябва да излиза на сцената, когато е готов. Освен това преди броени дни завърших третата си книга и трябва да я редактирам" - споделя Светла Иванова.