Довечера зрителите на bTV ще узнаят името на победителя в "Survivor Експедиция Робинзон" в двучасово шоу на живо от 20 ч.

Тогава ще се излъчи и последният племенен съвет, по време на който отпадналите след обединението дават своите гласове за двамата финалисти - Георги Костадинов и Светла Димитрова. Единствено тогава участниците

гласуваха с положителен вот

Освен победителя, определен от журито, тази вечер ще стане ясен и любимият участник на зрителите, а един от участниците в SMS анкетата ще спечели чисто нов ситроен.

По време на финалното шоу последните двама сървайвъри ще получат подкрепата и на своите съграждани от Враца и Петрич.

Екипи на bTV ще бъдат в градовете,

откъдето чрез преки включвания зрителите ще проследят най-интересните реакции сред феновете на Светла и Жоро.

Водещ на финала на "Survivor Експедиция Робинзон" ще бъде Владо Карамазов, който ще внесе в залата запечатаната урна с финалния вот.

За зрителите са предвидени и много изненади в сценария на шоуто. Иначе спорът за най-достойните участници в "Survivor Експедиция Робинзон"

започна още рано сутринта в предаването "Тази сутрин".

Първият събеседник на водещата Ани Цолова беше Евтим Милошев, който посочи челната тройка във временното класиране от SMS вота за любимец на публиката: Дренски, Светла, Жоро Костадинов.

Гласуването продължава, а победителят ще стане известен също довечера, когато ще бъде изтеглен и жребият за зрителя, който печели чисто нов лек автомобил.

Също в "Тази сутрин"  представители на екипа - репортери, сценаристи и психолози -

защитаваха своите любимци в диспут

На страната на Жоро Костадинов бяха психоложките Анна-Мария Пеева и Рада Наследникова, репортерът Константин Караджов и журналистът Емил Спахийски.

Светла беше предпочитаният победител за Генка Шикерова, Борислав Лазаров и Марин Колев. Застъпниците припомниха, че

и двамата финалисти са играли със сериозни контузии

Според психоложката Пеева нейният фаворит е по-секси, а освен това е 3 в 1: много издръжлив, много целенасочен и стабилен; като стрела, намазана с отровата кураре.

Привържениците на лекоатлетката, от своя страна, изтъкнаха, че тя е пример за подражание с отношението си към хората и принципите, които е отстоявала по време на оцеляването.

Когато дойде ред всеки да посочи своя любимец измежду всичките 22-ма участници, мненията тотално се поляризираха. Бяха назовани Антон Агонцев, Станка, Бъч, Меги Дерм.