Стилиян Петров премина успешно първия етап от лечението си, съобщи Нова телевизия. Тази фаза включваше медикаментозното лечение. Сега предстои същинската химиотерапия за капитана на България и "Астън Вила".

Клубовете в Англия, както и всички фенове, продължават да поддържат по всевъзможни начини Стенли. Приходите, които се събират от продажбата на фалнелки с номер 19, отиват за други болни от левкимия. Освен тях се продават и други артикули с името на българския футболист.

На 19 април точно в 19,19 ч на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" в София пък ще се проведе мероприятие в подкрепа на Петров. Идеята се роди непринудено в социалните мрежи в интернет от български граждани, фенове на Стилиян, и беше подкрепена веднага от негови приятели от почти всички родни медии, уточнява "Стандарт"

Самата идея-призив гласи следното: "Да се съберем колкото може повече хора с еднакви фланелки (примерно само с номер 19 на лицето и гърба). И на 19 април в 19 часа и 19 минути да покажем масова подкрепа към Стилиян Петров от България, показвайки на света, че сме хубави хора."