Управителният съвет на дружество „Орханиец” поздрави с великденските празници осем възрастни членове на организацията: Мария Чорбанова от Хаджийския род, Райна Енчева от Райновския род, Мика и Динка, известни като „близнакините”, потомки на Говедарския род, Ивайло Панчев, син на основоположника на организираното пчеларство Димитър Панчев, Никола Василев от Редовци, Никола Иванчев и Еленка Накова - от Арбовия род. Всеки един от тях получи по един козунак, кутия шоколадови бонбони и натурален сок. Срещата бе вълнуващо преживяване и за двете страни. Възрастните хора, които са сред учредителите на дружеството, през сълзи споделиха преживявания от миналото и пожелаха на младите членове на ръководството да пазят родовата памет, да почитат традициите, да продължават да бъдат единни и да си помагат един на друг.
От своя страна представителите на Управителния съвет на дружеството ги увериха, че ще изпълнят заръката им и че винаги ще помнят техния принос за създаване и развитие на организацията.
Всяка година, в навечерието на великденските празници, ръководството на дружество „Орханиец” ще посещава различни членове да организацията, които са на достолепна възраст, като по този начин им засвидетелства уважение и им напомни, че винаги могат да разчитат на помощта на по-младите орханийци.