Веднага след поражението от Спартак (Плевен) ръководството на баскетболният Черно море взе решение да освободи старши треньорът на тима Любомир Минчев. Нервите на вицепрезидента Симеон Варчев не издържаха, и той му показа вратата още снощи в съблекалнята веднага след края на срещата.
 
Името на новия треньор ще бъде съобщено в понеделник - 23 април.  Помощникът Петко Делев е с Черно море на Младежката лига в столицата.
След като отборът спечели третото място в турнира Купа България, той изпадна в дълбока криза, която се задълбочи с напускането на капитана Александър Янев. В последните си 10 мача от НБЛ пък отборът има 9 загуби и само 1 победа срещу Черноморец
.
Минчев застана начело на "моряците" в началото на миналия сезон, когато тимът започна да развива младите баскетболисти от школата си. Специалистът постигна голям напредък с тях, но след тежката серия дойде моментът да се разделят.
 
Американецът Джими Хънт също приключи взаимоотношенията си с Черно море и се завърна в САЩ. И това решение е на клубното ръководство.