Таек-кион със 7 участника в националния отбор на България по Таекуон-до ИТФ за Европейското през май в зала Арена Армеец София

Шест от възпитаниците на треньора Борислав Витков са включени в националния отбор на България, който ще представи страната ни на европейското първенство по таекуон-до през май в "Арена Армеец" в столицата. Това са Вяра Тошева, Теодора Николова, Ирена Димитрова, Николай Петков, Габриел Витков и Слави Василев.
На 22 април групата, заедно с треньора си, който също ще участва като състезател при ветераните,  заминава на подготвителен лагер в Благоевград. Там ще останат до 11 май.
Организаторите от Българска Федерация по Таекуон-до ITF предвиждат осем доджанга (игрални полета), едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника.
По време на първенството ще мерят сила и умения деца, юноши и девойки,  мъже и жени, ветерани във всички дисциплини.
За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе като нова състезателна дисциплината power team sparing.
Очакват се 35 държави и над 1000 участника да бъдат гости в България и в спортна зала Арена АРМЕЕЦ.
През последните 12 години националният отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период до 2011 г. българските състезатели по таекуон-до ITF имат спечелени над 150 медала от световни  и европейски първенства. През септември българите завоюваха 4-то място на Световното първенство в Северна Корея.