Трима души загинаха, а други четирима пострадаха при тежка катастрофа на главен път Е-79.

Инцидентът е станал на пътя от Симитли в посока Кресна снощи в 21.00 часа, на десен завой, на мокър асфалтов път. Сред пострадалите има две деца, които са пътували в микробус „Форд Транзит” с монтанска регистрация. В микробуса се е ударило насрещно идващото БМВ с благоевградска регистрация.

24-годишният шофьор на „БМВ”-то от Благоевград се е движел с несъобразена скорост, която на този етап не се уточнява. Шофьорът е загубил управление над автомобила, който се е завъртял странично и се е ударил с дясната си част в насрещно движещия се микробус.

Микробусът е управляван от 37-годишен, правоспособен шофьор от Разлог. При инцидента са загинали трима мъже - шофьорът на колата - 24-годишен благоевградчанин и един от пътниците в колата - 25-годишен мъж от Благоевград. На път за болницата е починал и вторият пътник от БМВ”-то – 23-годишен благоевградчанин.

В микробуса са пътували общо четирима души, двама мъже и две малолетни момиченца. При удара са пострадали двете момичета и баща им, 37-годишен мъж от Разлог, който е управлявал автомобила. Получил е наранявания в областта на корема. Пострадал е и 30-годишен мъж от Гоце Делчев, който е с наранявания в областта на десния крак и главата, двете деца са с комоцио и рани по главите. За нито един от пострадалите няма опасност за живота.

По данни на полицията, водачите са ползвали обезопасителни колани. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград.