Присъда до 5 години затвор ще получи Живка Илиева от Перник, която в пияно състояние предизвика катастрофа и уби трима младежи. Това заявиха адвокатите на почернените семейства по време на насроченото за днес заседание по делото.

Съдът в Перник отложи днес делото на Живка Илиева поради заболяване на адвоката на подсъдимата и неявяване на вещите лица. Според юристи сега, когато съдът е длъжен да приложи съкратената процедура, Живка, която уби на пътя трима младежи от Перник, ще получи четиригодишна ефективна присъда, а при добро поведение ще излезе от затвора и по-рано.

През юни 2007 г. Илиева предизвика катастрофа, шофирайки в нетрезво състояние. Алкохолната й проба отчете 2,5 промила. При инцидента на място загинаха 23-годишно момче и две момичета на по 21 години. До настоящия процес се стигна след като Живка обжалва дадената й от Пернишкия съд 14-годишна ефективна присъда. Софийският апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради отказа на магистратите да приложат съкратена процедура.