Учениците от студио „Славееви гласове” при ОУ „Васил Левски”, Ботевград изнесоха пролетен концерт в учебното заведение. Талантливите шестокласници изпълниха китка от най-хубавите български народни песни „Тръгнала е Дена за вода студена”, „Изгряла е месечинка”, „Залюбила малка мома” и други.
Програмата продължи с драматизация на приказките „Сливи за смет” и „Ленивата невяста”. Разделени в два отбора – „Славейче” и „Лястовица”, учениците проведоха състезание „Познай от коя фолклорна област е песента”. То бе оспорвано, но приключи наравно. За всички участници имаше награди – лакомства.
Учениците от студио „Славееви гласове” бяха поздравени от директора на учебното заведение Петко Маринов, който бе гост на тяхната представителна изява.
„Не може да не се радваме и вълнуваме, когато деца пеят български народни песни”, каза той и пожела на учениците да продължат да слушат,обичат и изпълняват автентичен фолклор.
Студио „Славееви гласове” е създадено по проект Успех” на схема „Да направим училището привлекателна територия за младите хора” към ОП „Развитие на човешките ресурси”. То осъществява дейността си под ръководството на учителката по музика Диана Петкова.