Снощи са задържани двама в софийския квартал Надежда, които били фенове на Левски. Те превозвали в автомобил 46 танкови димни гранати, които щели да опитат да вкарат на стадион Българска армия. Това каза на пресконференция днес главният секретар на МВР Калин Георгиев.

По думите му тези бомби са могли да убият хора, ако гръмнат сред публиката. Той уточни, че единият от задържаните е възпитаник на школата на МВР, но не даде повече информация по случая. При друга успешна операция на полицията от тази нощ са задържани 10 души. Операцията е била срещу наркоразпространението в София, а от задържаните е иззето голямо количество дрога. По този случай ще се изпозват специални разузнавателни средства, за да може специализираната прокуратура да им повдигне обвинение, уточни шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Той акцентира върху една много тревожна тенденция - повишава се броят на престъпленията, извършени от и срещу подрастващи. По думите му трябва да се вземат мерки и в училище, и в семейството, за да се намалаи тази тенденция.

Посланието на органите на МВР към футболните  фенове: Молим феновете и на двата отбора да не си организират такива "бързи" срещи с полицията. Йорданов отбеляза, че за дербито на 29 април за реда на стадиона ще следят 1000 полицаи.

От СДВР обещаха, че цялата информация по годишния им отчет ще бъде качена на сайта на МВР.