От вчера, 26 февруари, телевизия  RING.BG стартира – „Национално преброяване на феновете на Левски и ЦСКА”. За първи път ще стане ясно кой от двата най-големи футболни отбора в България има повече привърженици.

Всеки "син" или „червен” фен, независимо на каква възраст е и от кой пол, може да се регистрира чрез смс или телефонно обаждане, за да се включи в преброяването. Телефоните, на които се записват феновете са:

• за фенове на Левски: смс на 1695 и телефонно обаждане на 0900 1695;
• за фенове на ЦСКА: смс на 1696 и телефонно обаждане на 0900 1696;

Събраните средства от първото по рода си национално преброяване ще бъдат предоставени за развитие на детско-юношеските школи на двата отбора. Затова всеки фен, регистрирайки своята любов към съответния отбор, ще даде и своя принос за подпомагането на младите футболни надежди на сините и червените.

Вечното столично дерби е на 27 март 2010 г. Тогава ще бъде обявен официално и резултатът от „Националното преброяване на феновете на Левски и ЦСКА”. Кои фенове са повече - на сините или на червените, зависи единствено от тяхната активност. Съревнованието започва, привържениците имат само един месец, за да докажат кой от двата вечно воюващи един срещу друг отбора има повече почитатели. Левски или ЦСКА е по-обичаният отбор от футболните привърженици? Нека ги преброим…

Временните резултати от преброяването RING.BG ще публикува ежедневно на интернет сайта на телевизията www.ring.bg, както и ще се обявяват в програмите на PRO.BG и RING.BG