Глоба от 4000 лв. ще трябва да плати Димитър Ходжев - Митьо Крика, постанови съдия Драгомир Кояджиков от Софийски районен съд.

Митьо Крика бе обвинен, че е блъскал с юмруци автомобил "Фолксваген" след катастрофа на кръстовище в кв. "Лозенец" на 11 август миналата година.

Съдът призна Крика за виновен по обвинението в хулиганство, но прецени, че то не се отличава с изключителна дързост и цинизъм и затова го освободи от наказателна отговорност. От прокуратурата искаха Крика да бъде наказан със затвор до 5 години.

Димитър Ходжев не им остана длъжен и вчера е изпратил писмо до сайта vsekiden, в което поставя под съмнение професионалните и личностни качества на прокурорката.

"Преди няколко години сегашната прокурорка Даниела Димитрова, която тогава е била следователка от Пета териториална следствена служба, била на купон в тогавашното култово заведение "Дали". Госпожица Димитрова зашлевила шамар на една от танцьорките на заведението, без никакъв повод. Бодигардовете я помолили най-учтиво да напусне заведението, но тя се нахвърлила да ги бие. Охранителите се обадили на полицията. Автопатрул на Първо районно полицейско управление се притекъл на помощ.

Пияната следователка захапала единият от полицаите и започнала да рита другия. Следователката Димитрова извадила служебната си карта и започнала да я размахва със следни думи:"Махайте се от тук, подкупни ченгета. Знаете ли коя съм аз, ще ви вкарам в ред всичките". Тя е викала пред изумените погледи на клиентите на заведението и полицаите, затова се е наложило да викат подкрепление. В Първо РПУ сцената се повторила. Димитрова продължила да налита на униформените, да ги псува и заплашва. След час следователката е пусната. Образувана е преписка, която беследно изчезва. Нямам думи!!!"