Неизвестен шофьор е пребил журналиста от в. "Дневник" Георги Пауновски на магистрала "Тракия", тъй като му пречел да се движи по аутобана със 180 км/ч. Нападението е станало малко преди разклона за Равно поле пред съпругата и 3-годишното дете на Пауновски.

Пауновски се движел в най-лява лента със 130 км/ч, когато зад него изскочила "Хонда CR-V". "Движеше се поне със 180 км/ч, която яростна присветкаше с фарове. Ускорих още малко и се прибрах в средната лента. В момента, в който хондата ме изпреварваше погледнах към бързака зад волана - мъж на средна възраст, до него се возеше жена. Той яростно жестикулираше. Намалих рязко, за да го оставя да отмине, не исках проблеми, все пак возих сина си, който няма и три години и кротко спеше. Засегнатият "колега" шофьор обаче ме принуди да спра в аварийната лента”, разказва Пауновски.
 
Журналистът останал в колата, когато „засегнатия” шофьор приближил и започнал да псува и да го удря с юмруци. Няколко успях да избегна, други - попаднаха в лицето ми, очилата ми изхвърчаха. "Какво правиш, тук има дете", попитах. "Какво от това, и аз имам", получих отговор и поредният юмрук", разказва Георги Пауновски. След като той успял да вдигне стъклото, биячът се качил на колата си и избягал. В този момент журналистът видял, че от другата страна на магистралата има полицаи. Той отишъл при тях и им разказал с окървавено лице какво се е случило.

"Съобщиха по станцията номера на колата с бияча, успокоиха ме, че ще бъде спрян и ме посъветваха да заведа жалба в Осмо районно", допълва журналистът. Оказало се, че колата е купена от германска автокъща и е била регистрирана на фирма. След инцидента Пауновски е минал и през съдебна медицина. "Установиха, че имам линейна рана в областта на горната устна с дължина 3 см. и червеникаво кръвонасядане. С този документ отидох в полицията, там пуснах сведение за случая и молба до началника за съдействие, разказва още Георги Пауновски.