Журналистката от вестник „Струма” в Дупница, Лидия Павлова, е искала между 300 и 500 лв. от местните бизнесмени известни като братя Галеви, за да пише добронамерени статии за тях по време на миналите мести избори. Това съобщи в „Пропаганда” по Дарик Ангел Христов, по повод ареста на бизнес партньора му Пламен Галев. Галев е арестуван за изнудване на журналистката от вестника. Ангел Христов гарантира от ефира на Дарик, че към Павлова няма претенции и намерения. „Това го гарантирам, искам да съм ясен пред хората, че съществува такава опасност. Но това е от това, което тя предизвиква – че някой ще я метне от стълби, от блок, от мост. И някой наистина може а го ползва това нещо, за да ни навреди на нас”, каза Христов. На въпрос жертва ли е дупнишката журналистка на държавната машина Христов каза” „Жертва е и тя, жертва сме и ние – битовия скандал, любовта на майката към детето, се използват от специални служби и прокуратура като спонт да рефлектира върху нас”.

В „Пропаганда” Ангел Христов каза, че той и Пламен Галев са получили СМС, с които са ги предупреждавали, че службите подготвят компромати срещу тях. „Ние преди време получихме СМС-и, в които ни уведомяваха, че прокуратурата ще ни направи постановка, която да ни дискредитира”, уточни той и предостави получените съобщения още в студиото. „До г-н Галев. Като представител на държавното обвинение считам за нужно да ви информирам относно проведена работна среща, при която от висш ръководен наш служител – К. С., бяха получени указания за вашето дискредитиране чрез противоправни методи и средства. Това противоречи на морално-етичните ми и професионални разбирания, което ме мотивира да се свържа с вас. Считам, че е недопустимо посредством монтирани и подхвърлени веществени доказателства да се провежда т. нар. борба с престъпността”, гласи едното съобщение. В друг получен сигнал пише „В краткосрочен план спрямо вас ще бъдат предприети репресивни действия, при които и чрез описаните преди това нерегламентирани методи, ще се цели вашето уличаване и задържане.”

Вчера СГС остави в ареста дупнишкия бизнесмен Пламен Галев, охранителя му Георги Градевски – Конана и приближения му – Красимир Оков. Повече от четири часа съдът заседава по делото за искането на прокуратурата да бъде определена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата. Те бяха задържани за 72 часа по обвинение за изнудване на журналист от вестник „Струма”. Мярката бе гледана при закрити врата, заради приложени към делото специални разузнавателни средства.