Едно от мероприятията, с които децата ще отпразнуват рождения ден на детската градина в средата на този месец

За начало на спортния празник децата от ІІ група с учителките Радка Толева и Христина Чавдарова изпълниха спортна композиция. Децата показаха строеви упражнения – интересни престроявания на фона на химна на детска градина “Сашка”и  в съпровод от музикалния ръководител Красимира Стефанова. Изпълниха и много красиви общоразвиващи упражнения с воали.
Директорката Цветелина Маринова поздрави участниците в спортния празник с пожелание за достойно представяне и не скри радостта си от ентусиазма на децата и на учителките.
В журито за определяне на победителите влязоха директорката Цветелина Маринова, главната счетоводителка Галя Василева и Виолета Николова – фелдшерката на градината. Те пожелаха на децата да бъдат бързи, сръчни, “да изпълняват правилата на играта , да се покажат като истински спортисти”.
След това бяха представени игрите по групи, като учителките разясниха на децата и на журито правилата на всяка игра.
В играта “Да отидем на поляната” се изискваше от децата да се движат в колони и на зиг-заг между “цветя” и “буболечета”, без да ги настъпват. Това беше първата им спортна изява, която изпълниха с помощта на учителката Диана Цекова.
В играта “Веселите автомобили” се включиха децата от І група с помощта на учителките Цв. Кръстева и Ив. Лазарова. Децата показаха различни движения и престроявания  по цветовете на ринговете.
Децата от ІІ група на Радка Толева и Хр. Чавдарова бяха подготвили щафетната игра “Веселите раздавачи”.
“Да направим цветни градинки” пък се казваше играта на децата от ІІІ група с учителките Росица Димитрова и Румяна Иванова. Една състезателна игра с лазене, провиране и бързо бягане до “цветната градинка”.
Най-големите от ПГ се представиха със щафетна игра, като показаха много бързина и точно владеене на правилата на играта. Включиха се и учителките Й. Бояджиева и Пенка Колева.
Журито оцени по достойнство спортните умения на децата.
След това водещите днешните състезания обявиха представянето и на други спортни умения на децата, групирани в две серии:
В І серия бяха представени елементи от спортно-подготвителни игри, като децата демонстрираха подаване на топка отгоре между две деца с една и две ръце.
Имаше още въртене на обръчи и скачане на въже.
Във ІІ серия децата от ІІ група показаха игра с ленти с музикален съпровод.
Деца от І и ІІІ група се представиха с въртене на обръчи.
В края на спортния празник директорката обяви резултатите от показаните спортни умения на децата.
Празникът завърши като на празник, с българско хоро на двора, в което се включиха всички деца и персонал.