В Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” - Скравена се проведе олимпийски спортен празник „Спорт за здраве“. Събитието е част от споразумение между НСА „Васил Левски“ и РУО - София област.


Спортният празник бе открито с „Ода за спорта“, написана от основателя на Олимпийското движение Пиер дьо Кубертен. Прозвуча химнът на Република България и Олимпийския химн. Участниците произнесоха Олимпийската клетва. Проявата бе уважена от: проф. Лозан Митев - председател на Националната олимпийска академия на България и вицепрезидент на Европейската асоциация на Националните олимпийски академии, Ани Спасова - старши експерт по физическо възпитание и спорт към РУО - София област, Борис Борисов - зам.-кмет на община Ботевград и Здравко Йотов – началник на Районното управление на МВР - Ботевград. 


Приветствие поднесоха Петко Петков - директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Скравена и проф. Лозан Митев. За настроение, преди да започнат състезанията, присъстващите се хванаха заедно на право българско хоро.


В спортната надпревара участваха ученици от I до VII клас. Учениците от прогимназиален етап демонстрираха бързина и отборен дух в щафетно бягане. Проведоха се  различни щафетни игри между отборите на първи и втори клас, както и между отборите на трети и четвърти клас. В баскетболна щафета се срещнаха отборите на пети, шести и седми клас. Оспорвана бе и футболната среща, която противопостави два отбора от прогимназиален етап.


Всички участниците бяха наградени с грамоти, купи и медали.


Целта на спортната инициатива е да мотивира учениците да спортуват повече, да развият спортни качества и дух, да изградят положително отношение към спорта, за да бъдат здрави.