Logitech обяви ултратънка клавиатура за iPad, която служи и за обвивка тип „книга“. Новата Logitech Solar Keyboard Folio се отличава със стилен дизайн и соларни панели за захранване, като едновременно с това осигурява и защита за таблета.

Подобно на соларните клавиатури на Logitech за Mac и PC, Solar Keyboard Folio има слънчеви клетки, които зареждат вградената Bluetooth клавиатура при всякаква светлина, независимо дали в помещения или на открито. Когато е напълно заредена, батерията издържа до две години, дори в пълна тъмнина (при средно използване по два часа на ден).

Елегантната вградена клавиатура използва светлина, за да работи и същевременно осигурява удобна защита за iPad – и отпред, и отзад, без добавяне на товар, коментира Алексис Ричардс, директор „Продуктов маркетинг“ в Logitech.

Logitech Solar Keyboard Folio може да стои в две позиции, с цел избор на най-добрия ъгъл на наблюдение. В първата позиция потребителят разполага с пълна клавиатура при писане. При втората позиция първият ред от клавиатурата се превръща в контроли за управление на възпроизвеждането и силата на звука.

Фолиото има и бърза функция за включване/изключване, която автоматично събужда iPad при отваряне и съответно го вкарва в стендбай режим при затваряне.

Logitech Solar Keyboard Folio се очаква да бъде налична в Европа в началото на май 2012 г. на препоръчителна крайна цена от €129.