Проливният дъжд не успя да провали Фолклорния  концерт с участието на танцов ансамбъл „Волен вятър” - Челябинска област, Русия.
И ако е вярна поговорката “да ти върви като по вода”, след излялата се вода от небето над Етрополе, на тези хора трябва наистина да им върви.
И действително е така. Че са ансамбъл с име не само в Русия, го потвърди ръководителката Нели Ситникова.
Тя уточни и името – Народен танцов ансамбъл “Волен вятър” от гр. Магнитогорск, Русия. Създаден е през 1987 година и тази година ще честват 25-годишен юбилей.
Освен в Русия, са изнасяли концерти още в Чехия, Унгария, България и в други европейски страни.
Съставът му е предимно от млади хора от 4 до 30-годишни и са 250 човека. Всички са ученици, работници или студенти. Работниците се трудят в металургичния им комбинат. В България са заради участие в организираното за VІ-ти път Гергьовденско веселие в Кремиковци.
 В Етрополе са по покана на кмета на Общината инж. Богомил Георгиев със съдействието на председателя на Съюза на народните читалище Николай Дойнов.
Макар, че в салона имаше не толкова много хора, това не смути гостите и изнесоха невероятен концерт. Редуваха се танци с руски песни от Урал и характерните руски танци.
Ритъм, багри и мелодия се сливаха в едно и извираха дълбоко от необятната като страната им руска душа. Освен типичните техни песни с фолклорния характер, изпълниха и познатите по цялата планета “Ктюша”, “Дюня”, “Катерина”. Типично в техен стил изпълнителите не само пееха, но и подкрепяха изпълнението си с ритмичните руски танцови стъпки.
Аплодисментите и разкошната кошница с цветя от кмета инж. Богоимл Георгиев и от председателя на Общинския съвет Христо Андреев беше благодарността към тези, които бяха донесли в Етрополе “Волен вятър” от Русия.