Бурен скандал избухна в началото на парламентарния контрол. Мая Манолова излезе на трибуната и размаха няколко снимки от нейния град Кюстендил, където предстоят избори за общински съветници.

На фотосите беше овековечен вицепремиерът Цветан Цветанов, който върху червен камион агитира жителите на циганската махала в Кюстендил да гласуват за ГЕРБ. Недопустимо е Цветан Цветанов да се качи върху червен камион и ще бъде сериозно санкциониран на Изпълнителна комисия, отговори Бойко Борисов. Какво толкова недоволствате, че Симеон Дянков е бил в Кюстендил, трябва да се радвате, нали го критикувате толкова, той каква агитация може да прави, каза премиерът.

Мая Манолова обаче показа и снимка, на която е самия Бойко Борисов. Това е от изнесеното заседание на кабинета в Кюстендил, каквото имаше и в Пазарджик, обясни премиерът. Там имаше пълен площад с хора и не сме правили никаква партийна агитация. Спечелихме най-големите градове, където не може да се манипулират резултатите. ГЕРБ рано или късно ще падне и ще дадете възможност на всички да търчат в Брюксел и да обясняват, че изборите са опорочени, прогнозира Борисов. Той продължи да критикува левицата, че са имали нахалството да обяви, че Росен Плевнелиев е купен президент. След това изтичахте при него да му кажете колко е хубав, каза Бойко Борисов. Ние ви биеме където ви хванем, добави премиерът. От мястото си в пленарната зала обаче Антон Кутев го репликира с думите „А в София?“. „Вие там не се обаждайте, защото в София ви бих сам. Излязох и ви пердаших няколко пъти“, отговори Борисов.

Накрая той похвали Мая Манолова за представянето й в предизборния дебат по една от телевизиите, но се застрахова - не искам да влизам във вашите женски дрязги.