Клуб „Как да се обличаме и държим в обществото” при ПГТМ „Христо Ботев” е сформиран по проект „Успех”.  Той обединява 14 ученици, които имат желание да научат повече за поведението, начина на общуване и дрескода във формална и неформална обстановка. За целта те отделят време за посещения в местни институции, социални организации, спортни комплекси, природни и културни забележителности и други обекти. „Така учениците имат възможност да отработят поведение, адекватно на обстановката, в която попадат”, каза ръководителят на клуба Цветана Герова.
Първата проява на учениците от клуб „Как да се обличаме и държим в обществото” е била с благотворителна насоченост. За нея те получават свидетелство за дарение от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Гурково.
„Започнахме с благотворителност, защото е важно младите хора да знаят, че благородството, хуманността и помощта не са еднократни жестове. Осъзнавайки това, те ще израснат като пълноценни личности”, подчерта Цветана Герова. В най-скоро време клубът ще има свой сайт, който ще бъде официално представен. Това съобщи още учителката по философия.
В ПГТМ „Христо Ботев” работят общо шест клуба по проект „Успех”. През миналата седмица те пътуваха по маршрут Ботевград - Ловеч и посетиха Крушунските водопади, Съева дупка, музея в Ловеч.  

Снимките са предоставени от Клуб "Как да се обличаме и държим в обществото".