53-ма са зрелостните от Випуск 2012 на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Преди минути в двора на учебното заведение се проведе тържествена програма за изпращането им. Приветствие към поредния випуск поднесе директорът на училището Даниела Колева: „Вярвам, че всеки от вас ще остави в сърцето си най-светлите и хубави мигове от училищния живот в гимназията. Пред вас се открива един нов свят, един непознат път с много изненади и трудности. Ние – вашите учители – вярваме във вас, във вашите усилия, че каквито и трудностите да срещнете, ще ги преодолеете благодарение на упорития труд, воля и на това, че сте възпитаници на Златаровската гимназия. Уважавайте себе си и вашите приятели, не забравяйте своите родители”, каза в своето обръщение директорът на ПМГ „Акад.проф. д.р Асен Златаров”. Даниела Колева пожела на зрелостниците с "твърдост, упоритост и постоянство да отстояват мечтите си”.
От името на Випуск 2012 благодарност към учителите поднесе двайнасетокласничката Елеонора Стаменова. „Благодарим ви за усилията, които положихте, за да ни превърнете в достойни граждани. Продължавайте да работите все така упорито. Предайте на учениците след нас вашите знания и им помогнете да усвоят необятния свят на науката”, каза тя.
Випуск 2012 предаде летописната книга на гимназията на Випуск 2013.
Училищният живот на зрелостниците бе пресъздаден в отделни скечове. В главните роли на атрактивните лица на Випуск 2012 влязоха по-малките ученици.
Акцент в тържеството бе присъждането на абитуриентските призове в различни категории. Лентите на отличниците получиха Елеонора Стаменова, Мария Иванова и Теодора Върбина.