Някои потребители ще могат да се възползват от евтино обновление до следващата операционна система Windows 8. В частност, подобна възможност ще имат потребители, които са купили ноутбук или настолен РС с Windows 7 в периода 2 юли поне до излизането на Windows 8 или дори няколко месеца по-късно.
    

Информация за подготвяната кампания от Microsoft се появи още миналата седмица, но не се знаеше каква ще бъде цената на обновлението. Сега сайтът TheNextWeb.com твърди, че потребителите, които отговарят на условието, ще могат да ъпгрейдват компютрите си до Windows 8 само за 15 долара.

Microsoft все ще не съобщила официално кога ще пусне финална версия на новата ОС. Според повечето източници, това ще стане през октомври, или най-късно през ноември. Кампанията за обновление от Windows 7 до Windows 8 пък ще продължи вероятно до януари следващата година.

Програмата за обновление цели да стимулира търсенето на Windows компютри в навечерието на дебюта на версия 8 на най-популярната операционна система, съобщи миналата седмица CNET.