Националният вратар Николай Михайлов е щракал с пръсти във Водната палата преди авто мелето край Църна маца, при което загина човек, а няколко други са с травми в Пирогов, разбраха от пловдивския "Под тепето". Вратарят на Твенте бил в компанията на бившия на Анелия Мартин Данона. Двамата приятели се забавлявали на участие на Преслава, която преди време недоказано беше сочена за любовница на Михайлов.

По време на злополучната катастрофа Ники се е прибирал от Пловдив, след дълга чалга пачанга в Планета Пайнер.

Часове след партито Михайлов и гардът му станаха част от верижна катастрофа на магистрала "Тракия". Според запознати "Рейндж Роувър"-ът се движела с над 150 км/ч. и бил помлян от бус.

Футболистът не е пострадал и не присъства в полицейския протокол.

Очаква се мистерията с участието на Михайлов да бъде разрешена от видеозаписите от пътните камери в района на "Църна маца", пише БЛИЦ. Очевидец на катастрофата сподели, че след удара самоопределилият се като шофьор на "Рейндж Роувър"-а веднага свалил номерата и ги прибрал. След десетина минути Ники Михайлов бил откаран с друга кола, а неговият човек останал да се разправя с катаджиите. Казал им, че не знае нищо и че е бил сам в джипа.

Камерите трябва да изчистят версията дали футболистът е бил пиян и дали той е бил зад волана. Според слуховете той подкарал регистрирания на името на баща си Борислав Михайлов джип, но уплашен от евентуален скандал уговорил гарда си да поеме отговорност и изчезнал от местопроизшествието.

Възможно най-жалка бе реакцията на Българския футболен съюз. Оттам излязоха с официална позиция, гласяща, че Николай Михайлов не е пътувал в джипа. Подобен бе и коментарът на КАТ. Малко по-късно обаче пиарът на антигероя от мача между "Левски" и "Вердер" в Шампионската лига призна, че клиентът му е присъствал на катастрофата, но само като пътник в колата на татко си.