Баскетболистите на Балкан - момчета до 16 години, са новите шампиони на България за тази възраст. И във финалния мач воденият от Виктория Маринова отбор не остави съмнение, че е най-добрият , като срази БУБА баскетбол с 83-63 (13-13, 21-20, 23-15, 26-15).


Заслугата за титлата е на всички момчета от отбора. Във финалния двубой Илиян Пищиков отново бе най-резултатен за победителите с 28 точки, има 7 борби и 4 асистенци.  И след представянето му в останалите срещи абсолютно единодушно  бе избран за най-добър играч на финалния турнир.


Хрисимир Маринов бе втори по резултатност с 12 точки. С 10 точки и 9 борби е Иван Христов. Мартин Гаврилов отбеляза 9 точки за успеха. С 8 е Стефан Михайлов. С 5 точки и цели 15 борби се отличи Владислав Пешев.


Христо Христов от БФБ връчи златните медали на шампионите.  Медал имаше и за старши треньра на мъжкия отбор на Балкан Йовица Арсич, който бе на пейката на Балкан и във вчерашния полуфинал, в който нашите детронираха досегашния шампион Черно море Тича, и в днешния финал.


Честито!