Днес се проведоха финалните срещи на шестото издание на ученическия баскетболен турнир "Млади надежди". Като винаги досега, той бе организиран от БК Балкан, а основният спонсор на проявата е нашия сайт botevgrad.com.

Финалите бяха между отборите от трети до седми клас. За първокласниците и второкласниците бе организирана надпревара със специални игри, съдържащи баскетболни елементи. Състезанията бяха проведени в зала Балкан, в помещението за баскетбол в новия спортен комплекс, както и на три от ремонтираните открити баскетболни площадки.

Новото в тазгодишното издание на "Млади надежди" бе, че освен училищата от Ботевград, със свои отбори се представиха и  четирите големи села в общината. Много приятно впечатление оставиха тимовете на Врачеш, който игра финал при шестокласниците, Скравена, Трудовец и Новачене.

 При най-малките - трети и четвърти клас, първенци станаха отборите на "Вапцаров", съответно 3 В и 4 Д клас.

В най-оспорвания финал на турнира - този между петите класове, отборът на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" се наложи с 11-10 над съперниците си от ОУ "Н. Й. Вапцаров".

При шестите класове победители станаха "вапцаровци" от 6 Д клас. При седмокласниците първото място е за тима на гимназия "Златаров".

Всеки един от отборите-първенци получи по една чисто нова баскетболна топка.