Издателство „Нов човек” дари 170 заглавия на градската библиотека „Иван Вазов”. Дарението бе направено по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, който ще отбележим на 24 май. Това каза пред наш репортер собственикът на издателството Румен Папратилов.
„Нашите заглавия са разделени в десет категории. Сред тях има сериозна богословска литература. В дарението присъства един голям библейски речник, който е носител на националната награда „Христо Данов”. Интерес представляват книгите за възпитание на д-р Джеймс Добсън – „Да отгледаш момчета”, „Да отгледаш момичета”. Книгите на Макс Лукадо са много четими. Той е един ипресивен автор, който представя частите от библията по един много съвременен начин. „Любовта е избор” е друго интересно заглавие в дарението. Негови автори за трима психиатри. Имаме и много класически книги, разбира се. От българските автори предлагаме един чудесен автор на романи – Данаил Налбански.
В дарението има и детска литература. Книгите на Макс Лукадо за деца са луксозни издания на български и английски език”, сподели издателят Румен Папратилов.
Днес и утре мобилна книжарница на издателство „Нов човек” гостува в Ботевград. Тя е разположена в центъра на града – срещу хотела.