След силното земетресение тази нощ много хора посегнаха първо към смартфоните си, за да напишат във Фейсбук и Туитър своите коментари, още дори преди да се евакуират. В един момент се оказа, че България е в най-популярните световни теми в микроблогинг мрежата, пише Дневник.

Причина за това се оказа обаче не толкова световната съпричастност към страната, отколкото безпокойството на милиони фенове, притеснили се за своя идол - американската поп звезда Селена Гомес, която е в България за снимки на филма "Бягството"

Първоначално сред най-популярните теми в Twitter беше хаштагът #PrayForSelena ("Молете се за Селена" - бел.ред.). Почитателите на тийн звездата обаче бързо се сетиха или им беше напомнено, че не само тя е в момента в България и към "молитвите" си те добавиха хаштага #PrayForBulgaria ("Молете се за България" - бел.ред.), който също набра популярност.

И в момента двата хаштага са активни, като продължават окуражителните послания както за Селена Гомес, така и за българите.

За момента самата певица и актриса не е написала нищо за земетресението в профила си в Twitter. Няма коментар по темата и от гаджето ѝ Джъстин Бийбър, който също е любимец на милиони тийнейджърки по света.

За щастие днес приключват снимките й у нас и тя веднага ще отлети за САЩ.