На 30 май 2004 година, по инициатива на о.з.генерал Георги Колев, в местността “Бистрица” край Ботевград е възстановено пенсионерското движение в България с наименованието “Съюз на пенсионерите’2004”.
Тази годишнина беше повод днес в големия салон на читалището в Ботевград да се проведе юбилейно събрание, на което присъстваше и представителна група от Етрополе.
Тържественото честване започна с приветствено слово и отчет на дейността на Мария Йорданова – председател на Областния съвет на съюза.
В него членуват 52 пенсионерски клуба в 47 населени места.
Сред клубовете с активна пенсионерска клубна и художествена дейност бяха цитирани тези в Етрополе и в Лопян.
Председателят на националното ръководство Цветан Минков връчи юбилейни грамоти на членове от областта за техния значим принос в развитието на движението. Между наградените беше и нашата съгражданка Иванка Антонова, като дългогодишен   председател на общинското ръководство на пенсионерите в Етрополе.
Самодейни състави от ЦДГ “Слънце”, НЧ “Христо Ботев” в Ботевград, читалищата в Трудовец и Врачеш, както и певчески групи от пенсионери от Трудовец и Скравена, поздравиха участниците в днешния форум с богата програма от песни и танци.