С музикално-поетичен спектакъл Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград отбеляза 10 години от създаването си. Тържеството премина под наслов „Криле за мечти“. Събитието се състоя вчера в големия салон на Народно читалище „Христо Ботев 1884“.


„Днес празнуваме 10 години от създаването на нашето училище. Десет години. Толкова, колкото една мечта да се роди, да узрее и даде добри плодове. Толкова, колкото да се подреди един малък свят. Преди 10 години се създаде училище. Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград. Средище на духовността и знанието, едно свещено и благородно дело“ - каза в началото на своето слово Нина Дюлгерска - временно изпълняващ длъжността директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.


Приветствие към ръководството, учителите и учениците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отправи Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград. „Тази крехка възраст, 10 години, създава един много симпатичен ореол около образа на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Училището не носи тежката корона на една дългогодишна традиция, но за това пък винаги е отворено за модерното и новото. Ще се изкуша и ще дам един пример: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е единственото в Община Ботевград, което успя да въведе в пълна степен униформеното облекло както за своите ученици, така и за преподавателите“ – каза пред присъстващите секретарят на Община Ботевград.


В поздравителния адрес на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов до ръководството, учителите и учениците на училището се казва:


"Продължавайте да следвате отговорната мисия да образовате децата на община Ботевград и да създавате от тях знаещи, можещи и възпитани личности, подготвени за живота, който ги очаква!


Пожелавам Ви още дълги години ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ да утвърждава престижа на училищната институция пред обществеността!


Скъпи ученици,


На Вас пожелавам здраве, щастие и ползотворен труд! 


Бъдете усърдни и упорити в овладяването на знанията, които ще Ви дадат самочувствието на едни успели личности, адекватни на динамичното и модерно време, в което живеем!“.


Участие в музикално-поетичнния спектакъл взеха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и гости, и приятели на учебното заведение. 


Училището получи поздравителни адреси и цветя от други учебни заведения, държавни структури, обществени организации, политически партии.


По случай училищния юбилей, във фоайето на читалище "Христо Ботев" бе подредена изложба от рисунки, дело на бивши и настоящи възпитаници на основното училище.


На тържеството присъстваше и Даниела Николова, която оглави училището от неговото създаване, но в последната една година бе в неплатен отпуск. От началото на следващия месец тя отново поема ръководството на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Ботевград.