Вчера ММА боецът Благой Иванов-Багата беше изписан от "Пирогов" и се възстановява вкъщи. Едни от най-добрите му приятели вече са го посетили, като част от тях ще са неотлъчно до него - пише „България днес". С останалите си колеги и авери Благой контактува с разговори по скайп.

Бившата му приятелка, плеймейтката Златка Райкова, също е изпратила есемес на самбиста, като му пожелава бързо възстановяване.

Три месеца медиците се бореха за живота на шампиона, след като спортистът бе наръган с нож, който стигнал и до сърцето му. Въпреки реалната опасност за живота му състоянието на Багата се подобри.

Той няма да идва повече на прегледи в "Пирогов". Предстои му само една кратка контролна визитация, която ще се проведе след един месец.

Известният спортист сам ще реши къде да провежда рехабилитация, която ще бъде доста продължителна. В следващите дни му предстои да бъде привикан на разпит в полицията.

Следващите три месеца от възстановяването на спортиста са решаващи. Едва след това ще стане ясно дали Багата ще може изобщо да продължи спортната си кариера. Благой Иванов е свалил една трета от теглото си. От 105 кг той стигна до 78, но според лекарите шампионът скоро ще започне да наддава.