Acer, вторият по големина в света производител на лаптопи, ще покаже два таблета с Windows 8 на изложението Computex 2012 в Тайпе, Тайван тази седмица.

Iconia W510 предоставя 10-инчов IPS екран, а моделът W700 има по-голям, 11,6-инчов дисплей. И двата поддържат резолюция Full HD.


Iconia W510 се отличава с клавиатура, която им вградена батерия и може да се присъединява и отделя от устройството. Acer твърди, че таблетът издържа 18 часа работа на батерия.

Цената на Iconia W510, в зависимост от конфигурацията, варира от $600 до $800, по информация от TheVerge.com. Не са известни подробности за хардуера на устройството.


Моделът Acer Iconia W700 стъпва на хардуерна платформа Intel Ivy Bridge, има портове Thunderbolt, HDMI и USB 3.0, както и аудио система Dolby Home Theater. Придружен е с док станция във вид на поставка за две положения – портрет и пейзаж.


Acer Iconia W700 ще струва в диапазона от 800 до 1000 долара, но все още не е ясно кога ще стартират продажбите.


Операционната система Windows 8 се очаква на пазара през октомври. Вече излезе публична предфинална версия. Новата ОС идва с Metro интерфейс, пригоден за сензорните екрани на таблетите.