Самоубилият се снощи мъж в Смолян е затворник, който е излежавал присъда за изнасилване на непълнолетно лице, съобщиха от ОДМВР в Смолян.

Затворникът заявил в предсмъртните си думи пред полицаите, че е недоволен от съдебната система и е осъден несправедливо. Според директора на ОДМВР комисар Кирил Хаджихристев една от версиите по случая е двойно самоубийство. Преди осъденият да скочи от 12-етажният хотел "Соколица", пред сградата е намерен трупът на жена, с която мъжът е живеел на семейни начала.

В последните минути от живота си Младен Златков /34г./ обвинил съдебната система за своята лична драма. В тефтерче самоубиецът изписал "Заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца". В криминалното си досие той има две присъди, първата е условна през 2004г. за блудство с непълнолетно лице, а втората - 2 г. 6 м. затвор за изнасилване на момиче, ненавършило 16 г. Вчера е бил пуснат в отпуск от Трудово-поправителното общежитие в Смолян с мотив, че трябва да урежда документи за сключване на брак. Жената, за която възнамерявал да се ожени, е намерена мъртва около 18.30 ч. вчера, вероятно скочила от 5-и етаж на хотела. Докато разследващият екип извършвал оглед на трупа, пред погледа на полицаите от високата сграда скочил и Младен. В наетата от двамата хотелска стая е намерено 10-месечно бебе, което е настанено в детски дом.