Представителна изява на актьорите от Клуб „Сълза и смях” към ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” се състоя вчера в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Те изпълниха откъси от три пиеси, станали любими на поколения българи. Това са: „Михал” на Сава Доброплодни, „Снаха” на Антон Страшимиров; „Сако от велур” на Станислав Стратиев. Преди представлението ученици представиха автобиографични данни и творчеството на тримата именити драматурзи.
Малко повече от час продължи изявата на младите актьори. С много жар, ентусиазъм и желание те изпълниха своите роли и заслужиха аплодисментите на публиката, сред която бяха, директорът на гимназията Даниела Колева, учители, ученици, родители, актьори от самодейния театър при читалище „Христо Ботев”.
Краят на представлението бе оповестен с песента с „Живей за мига”. Тя бе изпълнена от Дивна Николова – учителка по английски език и ръководител на Клуб „Сълза и смях, и нейните талантливи възпитаници.
Актьорската формация при ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” обединява ученици на различна възраст, които обичат театралното изкуство. Тя е създадена през тази учебна година по проект „Успех” на схема „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.