ПГТМ „Христо Ботев” обявява прием на ученици след седми клас по четири специалности: БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ – с интензивно изучаване на английски език, 26 ученици; ИКОНОМИЧЕСКА  ИНФОРМАТИКА – с  интензивно изучаване на английски език, 26 ученици; КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ - с интензивно изучаване на английски език, 26 ученици; ПРОМИШЛЕНА ЕЛЕКТРОНИКА –  с   интензивно  изучаване на английски език, 26 ученици.
За специалностите след седми клас се полагат изпити по български език и литература и по математика, съгласно Наредба № 11/28 март 2005 год. Кандидатите подават документи по образец в училището - гнездо – ПМГ ”Акад.проф.д-р Асен Златаров”.
Балът за класиране се определя като сума от: оценката от изпита по български език и литература; утроената оценка от изпита по математика; оценките от удостоверението за завършен VII клас по български език и литература и по математика.

Приемът след VIII клас  е по следните специалности АВТОТРАНСПОРТНА  ТЕХНИКА – 26 ученици, и ГАЗОВА ТЕХНИКА – 26 ученици. Конкурсът е по документи. Те се подават  по образец в училището. Класирането се образува като сума от: удвоената оценка по български език и литература от свидетелството за основно образование; удвоената оценка по математика от свидетелството за основно образование; среден успех от свидетелството за основно образование.

Записването започва след изнасяне на списъците с имената на приетите ученици. Подават се следните документи: заявление до директора; оригинал на удостоверението за завършен VII клас или на свидетелството за завършено основно образование; медицинско свидетелство, че професиите, за които кандидатства, не са противопоказни на здравословното състояние.

Документи за участие в първи етап на класиране се подават: след VІІ клас – от  15 юни 2012 г. до 20 юни 2012 г.; след VІІІ клас – от 03 юли 2012 г. до 05 юли 2012 г.
За всички останали срокове може да направите справка в училището или на сайта: http://pgtm.bot.bg

След завършване на осми клас учениците получават свидетелство за основно образование, а след успешно приключване на целия курс на обучение получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация трета степен.
За допълнителна информация: тел. 0723/66 646,  66 841,  66 842.