Премиерът Бойко Борисов пусна в експлоатация директното трасе от Софийския околовръстен път - Южна дъга и моста-естакада над Бистришко шосе, съобщи БТА. Премиерът изрази благодарност към изпълнителя на обекта, който го пуска два месеца и половина предсрочно.

Това е мястото, където може би най-силната политическа воля съм проявил, за да го има днес, каза Борисов по време на церемонията на моста пред ИКЕА. Помолен да коментира повдигнатите обвинения от прокуратурата срещу собствениците на Медийната група, която издава вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев, Борисов каза, че не коментира, когато прокуратурата работи.

От думите на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров стана ясно, че до края на юни трябва да е готов проектът за строителството на втория лот на магистрала „Струма", предаде Дарик. Директното трасе осигурява триъгълна връзка между „Младост" и НДК и придвижването в участъка се съкращава с над 10 минути, обясни президентът на „Главбулгарстрой" Симеон Пешов.

На 30 август ще бъде завършен вторият метродиаметър от Ломско шосе до бул. „Черни връх", съобщи премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на новооткрития участък от Околовръстния път. Южните квартали на столицата са най-гъсто населените райони на града и затова от няколко години се говори за вътрешния южен ринг, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова: "Почти е завършен с изграждането на тази отсечка - от булевард „Александър Малинов" до булевард „България". Вече имаме и финансирането за цялостната реконструкция на булевард „Александър Малинов".

"Мостът е висок, мантинелите са глупакоустойчиви и се надявам да удържат на всички, които ежедневно ги пробват", заяви Бойко Борисов, цитиран от Дарик. Той припомни, че заради имотите в близост е бил променян проектът, благодарение на което са спестени около 100 млн. лв.: "Изнудваха ни мутри, изнудваха ни собственици, изнудваха ни бензиностанции, автокъщи. Аз си правех тук експеримент. Идвах събота - неделя и заставах там на задръстването да видя колко хора ще ме запсуват, нямаше нито един такъв случай".