26-годишният Недялко Александров от Бургас е задържан след въоръжен грабеж от денонощен магазин, намиращ се в централната част на града.

Това съобщиха от областната дирекция на полицията. От там посочват, че арестуваният има богато престъпно минало.

Александров може да се „похвали" с 29 ефективни присъди за извършване на кражби.

От ОДП-Бургас посочват, че при последния обир той е бил задържан за рекордно кратко време - само 52 минути.

Сигналът за престъплението е получен около 04.00 ч. в Първо Районно управление на МВР Бургас. Само минута и половина по-късно на мястото на инцидента - магазин, разположен на ул. „Милин камък", са пристигнали служители на сектор „СОД" ОДМВР Бургас.

Непосредствено след тях са дошли и полицейски екипи. Те са установили, че в магазина е влязъл непознат мъж с бейзболна шапка на главата, който след насочване на пистолет към 21 годишната продавачка, е отнел оборотната сума в размер на 160 лв. След това е избягал.

От полицията допълват, че след преглед на записите от охранителните камери и след разпоредената национална операция за минути е изяснена самоличността на извършителят на въоръжения грабеж, а именно -  Недялко Александров.

Установено, е че след обира той е наел такси, с което се е придвижил до „Меден Рудник. Там в денонощен магазин е успял да изхарчи близо 75% от ограбените пари.

След обиск в Александров са открити газов пистолет и сумата от 40 лв. (остатък от откраднатия оборот).

Той е автор и на въоръжен грабеж от магазин за хранителни стоки в комплекс "Меден Рудник", извършен по време на Коледни празници, допълват още от полицията.

Мъжът е задържан за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.