Николай Русинов-Чеци е жестоко тормозен от пандизчиите в следствения арест, където лежи вече няколко месеца, твърди в. "Всеки ден".

Мъжът, който е обвинен за зверското изнасилване и убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина миналото лято, си намерил майстора, тъй като родните затворници не се славят с особено добро отношение към престъпниците, които се гаврят с жени. Чеци всекидневно бил подложен на ужасяващи сексуални гаври от съкилийниците си, които го превърнали в госпожица и блудствали с него. Заради постоянния ад, който изживявал, от известния като купонджия арестант не останала и следа. Шумният и нахакан мъж изпаднал в зверска депресия и отслабнал драстично, с повече от 20 килограма. Освен това Русинов не издържал без алкохол и наркотици в килията. След убийството на момичето той демонстрираше завидно добро настроение, като няколко пъти бе засичан да вилнее надрусан и пиян на морето. Сега липсата на алкохол и дрога го съсипвала. Русинов непрекъснато се потял заради нестихваща абстиненция и не бил на себе си.

Чеци, който се скри в чужбина, откъдето даде скайп интервю, за да се оневини, бе арестуван няколко месеца, след като трупът на Яна Кръстева бе намерен в храстите на Борисовата градина. Мъжът твърдеше, че във фаталната нощ е бил мъртво пиян, правил е секс с Яна, а после я е оставил жива в храстите. Доказателствата обаче сочат, че версията му е скалъпена, а всеки момент се очаква обвинителният акт по делото да бъде вкаран в съда.