Полицията е разкрила убийството на 22-годишния Николай Йорданов от София, който изчезна на 14 юни.

Това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Заподозрян за извършването на престъплението е 31-годишен мъж, чието първо име е Адриан, той е от град Мизия. Той е бил задържан от полицията на 29 юни вечерта и е направил пълни самопризнания. Мотивът за престъплението е финансов. Жертвата се е ползвала с изключително доверие и добро име сред приятелите и колегите си, каза министърът.

Задържаният за убийството е безработен и разследващите го определят като аутсайдер. Според полицията убийството е извършено с цел грабеж.

Николай Йорданов е работил като дистрибутор във фирма за доставка на хранителни стоки. На 13 юни той се уговорил с Адриан да се видят в дома му в кв. "Овча купел", където е извършено убийството. Йорданов пристигнал до дома на Адриан със служебния си микробус. Версията на убиеца е, че убийството не е планирано, а се случил инцидент след кавга между двамата, като Николай си ударил главата, което било фатално за него.

Според разследващите обаче Адриан е обмислил предварително престъплението. Той е откраднал две хиляди лева, които жертвата е имала у себе си, и пити кашкавал от микробуса. По-късно заподозреният се е опитал да продаде хранителните стоки. С откраднатите пари платил и залог хиляда лева за автомобила си, който бил оставен в автокъща. След убийството Адриан разчленил трупа в дома си и с автомобила си го транспортирал към Мизия, където е роден. Близо до река Огоста в два откраднати контейнера той запалил частите от тялото, за да прикрие следите си, а след това изхвърлил контейнерите в реката.

Разследващите са открили останките от тялото на 18 юни. ДНК-анализ потвърдил, че те са на изчезналия Николай Йорданов. Министър Цветан Цветанов каза, че семейството на 22-годишния младеж е било уведомено вчера. По думите му е било много важно разследващите да работят в пълна дискретност, тъй като Адриан не знаел, че е заподозрян за извършител на убийството.